Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Gedenkwaardig eten en drinken in 1985 | Hubrecht Duijker | FD
Datum: 21-12-1985
DE GRAAF MIJN FAVORIETE RESTAURANT Ook dit jaar heb ik heel wat uitstekende maaltijden in even zoveel uitstekende restaurants gebruikt. Het gaat nog steeds erg goed met de Nederlandse gastronomie. De - strikt persoonlijke - prijs voor mijn favoriete restaurant van 1985 gaat naar ‘De Graaf van het Hoogveen' in Noordwijk aan Zee. Ik heb daar dit jaar een aantal keren werkelijk perfect gegeten en gedronken. juiste wijn bij juiste gerechtWant eigenaresse Ine Droogh-Goossens (een gediplomeerd vinologe) zoekt altijd met veel deskundigheid de juiste wijn bij het juiste gerecht. Zij is bovendien iemand die volhoudt, die doorzet. Van een kleurloos kokend, kleurloos ogend hotel-restaurant maakte zij, samen met haar bouwtechnisch zeer bedreven echtgenoot Joop, een sterdragend etablissement met een zeer smaakvol interieur. GAVEBovendien heeft Ine Droogh de gave om jonge, dikwijls onbekende en op de achtergrond werkende koks om te vormen tot toonaangevende chefs. Hun talenten werden vaak pas door Ine Droogh volop ontwikkeld. Momenteel bijvoorbeeld kookt de 21-jarige Ricardo van Ede (ex-Chalet Royal) hier werkelijk fantastisch, en beter dan ooit tevoren in zijn nog jonge carrière. Laat ik ook de wijnkaart niet vergeten, die in alle opzichten nog steeds de beste van Nederland mag worden genoemd. ALLIANCE GASTRONOMIQUE néerlandaiseWat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg. |
Met de juiste adviezen zouden dit soort dingen in Alliance-verband echter snel zijn te herstellen. brioche met grappa-ijsDeze dagen gaat De Graaf van het Hoogveen dicht voor de jaarlijkse vakantiesluiting. Men opent weer op 8 januari. Wie begin volgend jaar het bedrijf bezoekt, kan daar o.a. een prachtig menu bestellen rondom italiaanse wijnen. Dit bestaat uit een schitterende ‘terrine' van jong konijn waaraan smaakelementen van kreeft en tomaat werden toegevoegd, uit beignets van langoestines in gembersaus, uit crépinettes met Balsamico-azijn en bieslooksaus, uit gevulde ossestaart (heel geurig en smaakrijk), uit ravioli met kaas en Vin Santo-saus, en uit grappa-ijs op briochedeeg. italiaanse wijnen op maatHierbij krijgt men een vijftal italiaanse, op maat geselecteerde wijnen geschonken. De all-in-prijs bedraagt f 105. Restaurant De Graaf van het Hoogveen behoort bij Badhotel Zeerust, Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee. Tel.(01719) 11308/12723. Het restaurant is maandag gesloten en alleen open voor het diner. |